Сезонът на горските пожари в хасковско открит с два пожара

...
 Сезонът на горските пожари в хасковско открит с два пожара
Коментари Харесай

Два пожара горят в Сакар

 

Сезонът на горските пожари в хасковско открит с два пожара в Сакар. Гори на две места сред селата Оряхово и Изворово.

Всеки от пожарите е на повърхност от по 1000 декара. Огънят е обхванал част от широколистна гора, само че по- огромният фронт се развива в сухи треви и шубраци.

Засега няма риск пожарите да стигнат до селата, оповестиха от пожарната в Хасково.

 Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 2 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка 6 мин. Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово  1 мин. Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово   Южна България пламна: Има съществени материални вреди 1 мин. Южна България пламна: Има съществени материални вреди  Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ) 3 мин. Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ)  Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 2 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка 6 мин. Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово  1 мин. Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово   Южна България пламна: Има съществени материални вреди 1 мин. Южна България пламна: Има съществени материални вреди  Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ) 3 мин. Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ)

На терен работят 10 екипа пожарникари. Чака се и тежка верижна техника, която да стартира да прави просеки.

Единият от пожарите е тръгнал до дребен язовир сред двете села. Предполага се, че е от риболовци.

Предполага се, че е от риболовци.

Единият пожар е сред Черепово и Изворово, а другият - сред Изворово и Оряхово. Пожарите са на територията на общините Харманли и Любимец, прецизираха за bTV от пожарната.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР